Besøk Amalienborg – en av Københavns flotteste severdigheter

Amalienborg er en av Københavns største turistattraksjoner, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Slottet, som i dag er kongefamiliens vinterbolig, er et av Europas flotteste slott innen stilarten ”rokokko” og dessuten kandidat til å bli satt på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg har Amalienborg og den Kongelige Livgarde med sine karakteristiske uniformer og vaktskifte hver dag kl. 12, blitt et symbol på København og dermed noe man bare må ha med seg når man er på ferie i hovedstaden.

Omvisning på Amalienborg

Amalienborg består av fire paleer som omkranser den åttekantede slottsplassen med rytterstatuen i midten. Slottsanlegget ble bygget i begynnelsen av 1750-årene og var opprinnelig tiltenkt adelsfamiliene i København, men kongefamilien overtok paleene etter brannen på Christiansborg slott i 1794. Paleene har i dag navn etter hvilken regent som først bodde i dem. Regentparet bor i dag i Christian den niendes palé når de er i København, og Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary bor med sine barn i Frederik den åttendes palé. I Christian den åttendes palé ligger Amalienborgmuseet, hvor man blant annet kan besøke Frederik den niendes arbeidsværelse og Dronning Louises salong. Christian den syvendes palé er også åpent for offentligheten, og har mottatt priser for den flotte restaureringen hvor det vakre interiøret er bevart. I perioden juli-september arrangeres det omvisninger i paleet i helgene.

Bo sentralt i København

Det flotte Arp-Hansen-hotellet Phoenix Copenhagen ligger bare et steinkast fra Amalienborg, i en vakker gammel bygning fra slutten av 1600-tallet. I likhet med paleene på Amalienborg er hotellet holdt i rokokko- og Ludvig XVI-stil. Servicenivået er høyt og rommene luksuriøse, slik at du er sikret en hotellopplevelse ut over det vanlige. Det er enkelt å bestille oppholdet på Hotel Phoenix Copenhagen på denne siden, men du kan naturligvis også kontakte oss på tlf. +45 3395 9500 eller e-post: phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk. Vi ser frem til å ønske deg velkommen på Hotel Phoenix Copenhagen.