Besøk Amalienborg – en av Københavns flotteste severdigheter

Amalienborg er en av Københavns største turistattraksjoner, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Slottet, som i dag er kongefamiliens vinterbolig, er et av Europas flotteste rokokkoslott og dessuten kandidat til å bli satt på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg har Amalienborg og den Kongelige Livgarde med sine karakteristiske uniformer og vaktskifte hver dag kl. 12, blitt et symbol på København og dermed en obligatorisk opplevelse når man er på ferie i hovedstaden.

Omvisning på Amalienborg

Amalienborg består av fire paleer som omkranser den åttekantede slottsplassen med rytterstatuen i midten. Slottsanlegget ble bygget i begynnelsen av 1750-årene og var opprinnelig tiltenkt adelsfamiliene i København, men kongefamilien overtok paleene etter brannen på Christiansborg slott i 1794. Paleene har i dag navn etter hvilken regent som først bodde i dem. Regentparet bor i dag i Christian IVs Palæ når de er i København, og Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary bor med sine barn i Frederik VIIIs Palæ. I Christian VIIIs Palæ ligger også Amalienborgmuseet, der du blant annet kan besøke Frederik IVs arbeidsværelse og Dronning Louises salong. Christian VIIs Palæ er også åpent for offentligheten, og har mottatt priser for den flotte restaureringen der det vakre interiøret er bevart. I perioden juli-september arrangeres det omvisninger i paleet i helgene.

Bo sentralt i København

Det flotte Arp-Hansen-hotellet Phoenix Copenhagen ligger bare et steinkast fra Amalienborg, i en flott, gammel bygning fra slutten av 1600-tallet. I likhet med paleene på Amalienborg er hotellet holdt i rokokko- og Ludvig XVI-stil. Servicenivået er høyt og rommene luksuriøse, slik at du er sikret en hotellopplevelse ut over det vanlige. Det er enkelt å bestille oppholdet på Phoenix Copenhagen her på nettstedet, men du kan naturligvis også kontakte oss på tlf.+45 3395 9500 eller e-post: phoenixcopenhagen@arp-hansen.dk. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen på Phoenix Copenhagen.

Få opptil 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Les mer om alle fordelene